Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

 του Γιάννη Α. Ρισβά

Θυμάμαι, ήταν Οκτώβρης του 2017. Μια ηλιόλουστη μέρα, μαζί με τους λιγοστούς γείτονες μου, πίναμε το καφεδάκι μας στο μπαλκόνι. Ξαφνικά, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ακούγεται μια έντονη περπατησιά αλόγων! Κοιτάζοντας ανάμεσα στα πολύχρωμα πλατάνια, βλέπουμε τέσσερα άλογα φανταστικής ομορφιάς!!! Αυτά τα ίππευαν τέσσερις θαρραλέοι Θέρμιοι.
 Ξαφνιαστήκαμε, αλλά συγχρόνως χαρήκαμε αφάνταστα! Σταμάτησαν για λίγη ξεκούραση των ίδιων, αλλά και των αλόγων τους. Ρωτώντας τους, μας απάντησαν ότι κάνουν αυτό που έκαναν παλαιότερα και οι πατεράδες τους.
 Δηλαδή, τη διαχρονική διαδρομή Θέρμο – Δρυμώνας – Νεροσύρτης – Λαδικού – Αυχένας Σταυρού – Προυσός, για προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά μπράβο! Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτοί θα συμπαρασύρουν και άλλους, να απολαύσουν τη σπάνια ομορφιά αυτής διαδρομής.
Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφερθώ στην αποκατάσταση του δρόμου στη θέση «Σταυρός», έπειτα από μια μεγάλη κατολίσθηση και μια μακρόχρονη αδιαφορία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τη δημοτικά αρχή, για το ενδιαφέρον που έδειξε για την αποκατάσταση αυτού του ιστορικού δρόμου.

Με σεβασμό στους αναγνώστες μου.


Ρισβάς Α. Ιωάννης  


Δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Θερμιώτικη Ηχώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου