Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Aνακατεύεται η τράπουλα στο Θέρμο


PDFΕκτύπωσηE-mail
http://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2014/01/%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%9F.jpg

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη δημαρχία. Τέλος του μήνα ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του ο Θ.Πορφύρης. 
Ο ερχομός του νέου έτους σηματοδοτεί και την απαρχή της τελικής ευθείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Οι διεργασίες πλέον κορυφώνονται και από το παρασκήνιο έρχονται στο προσκήνιο. Τα σενάρια πυροδοτούνται και αυτό συμβαίνει και στο δήμο Θέρμου. Στο μικρότερο δήμο της Αιτωλοακαρνανίας μάλιστα ενόσω πλησιάζει η ώρα της κάλπης η τράπουλα ανακατεύεται αν και θα περίμενε κανείς το τοπίο να ξεκαθαρίσει.
Κομβικό πάντως σημείο θα είναι η τελική απόφαση του νυν (και μόνιμου) δημάρχου Θεόδωρου Πορφύρη ο οποίος διαμηνύει πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του τέλος του Ιανουαρίου. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για τις προθέσεις του καθώς πολλοί- χαριτολογώντας- λένε πως θα επικαλεστεί πως το έργο του είναι ανολοκλήρωτο και θα διεκδικήσει την 5η θητεία για να το… ολοκληρώσει. Άλλοι όμως ρεαλιστικότερη θεωρούν την επιλογή να αποχωρήσει από το προσκήνιο ανοίγοντας ο ίδιος το δρόμο της ανανέωσης αλλά και ζυγίζοντας τα νέα δεδομένα που δεν δείχνουν ιδιαίτερα ευνοϊκά όπως για παράδειγμα την απόφαση Μπαλατσού να τραβήξει το δικό του δρόμο.
Έμπειροι παρατηρητές των εξελίξεων πάντως υπογραμμίζουν πως ο Θ.Πορφύρης αν αποχωρήσει δεν δίνει ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο σε διάδοχο για να διεκδικήσει τη δημαρχία ωστόσο αναφέρουν πως αν το πράξει ενδέχεται να πέσει στο τραπέζι το όνομα του νυν αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου που μελετά τα δεδομένα και από ποιο μετερίζι θα παραμείνει στην αυτοδιοίκηση. Το όνομα του Νίκου Κωστακόπουλου εξακολουθεί να συζητείται έστω και αν η διαχείριση του 2010 δεν τον βοήθησε ενώ εκτιμάται πως ο Κ. Μπαλατσός (δημοτικός σύμβουλος του της παράταξης Πορφύρη και Πρόεδρος του Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος) μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις από διάφορους χώρους.
Ο ίδιος μάλιστα πρωτοτύπησε όντας προσκεκλημένος (όπως και άλλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας) στην εκδήλωση του συνδυασμού της δημοτικής αντιπολίτευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου την περασμένη Κυριακή. Εκεί ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι συναινετικός και ενωτικός.
Η συγκέντρωση της παράταξης της αντιπολίτευσης πάντως επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Μαραγιάννη για να διεκδικήσει τη δημαρχία μετά την αποχώρηση του Σπύρου Κωνσταντάρα. Ο κ. Μαραγιάννης παρουσίασε σε γενικές γραμμές τη στρατηγική της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας για να κερδηθεί η μάχη των εκλογών και να πραγματοποιηθεί η αλλαγή στο Δήμο Θέρμου. Κάλεσε όλους τους πολίτες «να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα της προοπτικής και της ελπίδας και να μείνουν σταθεροί σε αξίες και ιδανικά», τονίζοντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται την ανιδιοτελή προσφορά των πολιτών». Το λόγο πήραν εξάλλου δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.
Όπως είναι φυσικό κανείς υποψήφιος δήμαρχος (ασχέτως των προσωπικών του αναφορών) δεν επιδιώκει κομματική περιχαράκωση στο συνδυασμό του πολύ περισσότερο που οι εκλογές στο Θέρμο αφορούν ένα μικρό εκλογικό σώμα με τις προσωπικές επιρροές να επηρεάζουν του συσχετισμούς. Ωστόσο διακινείται η πληροφορία πως στο προσκήνιο-από τον κεντροδεξιό χώρο- θα έρθουν και άλλες υποψηφιότητες με την ονοματολογία να περιλαμβάνει και έναν γεωπόνο.
Όπως και να έχει το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα μαζί με τις προθέσεις Πορφύρη.
ΓΕΓΟΝΟΣ
ΠΗΓΗ: www.e-nafpaktia.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου