Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Τρομάρας: Ένας ζωντανός θρύλος της πάλης


 http://www.ifitnessbook.com/media/k2/items/cache/dbe05350458c15fa6c802fb686391131_M.jpg 
Μέ αφορμή την επισκεψη του Γιωργου Τρομάρα στόν Δήμαρχο Θέρμου Σπυρο Κωνσταντάρα
θα χρειαστούμε θάλασσες μελάνι, και τόνους χαρτί, για να περιγράψω: «έναν θρύλο της εποχής μας, μια μεγάλη μορφή του Αιώνα μας, ένα αστείρευτο ταλέντο, έναν ακούραστο αγωνιστή, έναν Μεγάλο Έλληνα, που μας ταξιδεύει σε Μύθους και Ήρωες, και σε εποχές, που ο Δυνατός κρατούσε τη Γη στους ώμους του, και προστάτευε τους Αδυνάτους και τους αδικημένους, ακριβώς, γιατί επικρατούσε και τότε όπως και σήμερα, η βία, η αδικία, η υστεροβουλία, το συμφέρον και η Υποτίμηση του Ανθρώπου, και ειδικά της Ελλάδας μας, που παρ’ όλο που είναι «Ευλογημένος Τόπος» δεν την αφήνουν να χαρεί αυτά, που με τόσους Αγώνες και Αίμα, έχει αποκτήσει, την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της. Σ’ αυτό το σημείο ανοίγει η πόρτα του Πολιτισμού μας, και μπαίνει ο Μεγάλος μας «Πρωταθλητής» το καμάρι της Ελλάδας ο Μεγάλος μας: «Γιώργος Τρομάρας» που συνεχίζει να είναι εδώ, και να προσπαθεί να κρατήσει την Ελλάδα στους ώμους του, να γίνει το «Λαμπρό Παράδειγμα» για τη Νεολαία μας, που τόσο την έχουν παραπλανήσει στις μέρες μας, γιατί δε θέλουν τα παιδιά μας να σκαρφαλώσουν στις κορυφές, με τα αετίσια τους φτερά, γιατί φοβούνται τη δύναμή μας, το πνεύμα μας, τον Ηρακλή Γιώργο Τρομάρα, που όλοι κρύβουμε μέσα μας.
 Γι’ αυτό αγαπάμε τον Γιώργο μας, και είμαστε υπερήφανοι σαν χώρα, που παρέμεινε δικός μας, που έχει τιμήσει με τους αγώνες του, την Ελλάδα, και πέρα απ’ τα Σύνορά της κι έχει διδάξει σε όλον τον κόσμο, ότι: οι Αξίες δεν χάνονται, ακόμα και στις μέρες μας, και με τις Συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε εδώ, για να τον τιμήσουμε για την Προσφορά του στο Βωμό του Πολιτισμού μας, και για να του δώσουμε κουράγιο, και δύναμη με την Αγάπη μας, να συνεχίσει το έργο του, που τόσο πολύ μας τιμά σαν χώρα. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα, να γεννάει Αετούς – Μύθους – και Ήρωες. Σ’ αυτό το σημείο σας παρουσιάζω τον Γιώργο Τρομάρα, χωρίς τίτλους, και Βραβεία, να καταθέτει τη ψυχή του, σ’ εσάς που τόσα χρόνια τον ακολουθείτε και τον θαυμάζετε, αναλύοντας τη ζωή του και το έργο του, βήμα – βήμα, από την ώρα που γεννήθηκε, μέχρι σήμερα. Ας τον ακούσουμε λοιπόν…
Ένας ζωντανός θρύλος της πάλης, εξακολουθεί να «οργώνει» την απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα, προσφέροντας ψυχαγωγία αλλά και γνώσεις σε μικρούς και μεγάλους, αποτελώντας συγχρόνως λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση. Ο λόγος για το Γιώργο Τρομάρα, που συνδύασε το όνομά του με στιγμές δόξας και τιμής για τη χώρα μας, η οποία όμως δεν του έχει προσφέρει το παραμικρό, όπως λέει ο ίδιος με παράπονο!
Για πολλοστή φορά ο παλαιστής που κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία και κάποτε αποτελούσε το φόβο και τρόμο για τους αντιπάλους του, βρίσκεται στην Ηλεία στο πλαίσιο παραστάσεων που κάνει στα σχολεία, αποσπώντας κολακευτικά λόγια από γονείς και εκπαιδευτικούς και συγχρόνως εντυπωσιάζοντας τους μαθητές.
Η πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της ζωής του ξετυλίγεται μέσα από το βιβλίο που έχει γραφτεί γι’ αυτόν , ενώ και τα μοναδικά  κατορθώματά του περιλαμβάνονται στους στίχους τραγουδιών που γράφτηκαν προς τιμήν του και τραγουδιούνται από γνωστούς Έλληνες ερμηνευτές.
Άνθρωποςhttp://www.ishow.gr/Thumbnail.ashx?url=files/archive/2012/12/22/537208F8-2D1C-48DD-8732-11C10122D106.jpg&width=950&height=750&x1=0&y1=0&x2=315&y2=473
Παρόλα αυτά ο τελευταίος της γενιάς των μεγάλων παλαιστών, παραμένει πάνω απ’ όλα άνθρωπος και όπως επισημαίνει στην «ΠΡΩΤΗ» είναι πλήρης στη ζωή του, ενώ  πλέον κάνει βιοποριστικά παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, αποτελώντας μια πασίγνωστη φιγούρα ανθρώπου που ασκεί ένα επάγγελμα, το οποίο δυστυχώς χάνεται όπως και πολλά άλλα…
Η «ταινία» της ζωής του ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό Μόκιστα (σήμερα ονομάζεται Αγία Σοφία), όπου σε ηλικία 9 ετών σήκωσε με τα χέρια του  ένα γαϊδουράκι!
Ωστόσο καθοριστικής σημασίας γεγονός για την ενασχόληση και μετέπειτα κορυφαία πορεία του στο χώρο της πάλης, αποτέλεσε ο ερχομός στο χωριό του πολύ δυνατού αθλητή Δημήτριου Κωνσταντίνου (ο οποίος   αποτέλεσε το ίνδαλμά του) αφού  τότε διέκρινε τα προσόντα του και τον προέτρεψε να γίνει κάποια ημέρα και αυτός αθλητής.
Στη συνέχεια αφότου η οικογένειά του με τα τέσσερα παιδιά μετακόμισε στην Αθήνα, τα πράγματα έλαβαν άλλη τροπή με την εγγραφή του σε σύλλογο στον ποίο δραστηριοποιήθηκε στην Ιαπωνική Πάλη.
Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να φαίνονται οι μεγάλες ικανότητες που είχε στο άθλημα, αγωνιζόμενος με τα κορυφαία ονόματα της τότε εποχής όπως οι Καρπόζηλος, Μπουράνης, Αλεξίου κ.α.
Παράλληλα με την πάλη τα πρώτα χρόνια έβγαζε μεροκάματο σε διάφορες δουλειές, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μάρκο Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου κ.α.
Πρωταθλητής Ευρώπης
Κορυφαία στιγμή για το Γιώργο Τρομάρα ήταν το 1979, όταν κέρδισε το πρωτάθλημα Ευρώπης στην πάλη , με τον τελικό να γίνεται στην Ελλάδα παρουσία 20.000 ατόμων.
Στη συνέχεια τους αγώνες αυτούς «μετέφεραν» και στην επαρχία για να τους δει όλος ο κόσμος και μάλιστα στα Γιάννενα  τους παρακολούθησαν  25.000 θεατές!
Ανάλογες στιγμές δόξας εξάλλου γνώρισε ο θρυλικός παλαιστής και στο εξωτερικό όπου έχει επισκεφτεί 35 περίπου χώρες παίζοντας μπροστά σε βασιλείς και κορυφαίους καλλιτέχνες , χάνοντας όμως το «όνειρό» του που ήταν η Αμερική, αφού το 1994 κι ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το υπεραντλαντικό ταξίδι, πέθανε η πολυαγαπημένη μητέρα του…
Και σαν να μην έφτανε αυτό, πλήρωσε τότε και 3 εκατ. δρχ. σαν ρήτρα για τους αγώνες, πράγμα που μαζί με κάποιες άλλες άστοχες επαγγελματικές κινήσεις(γυμναστήρια, αγώνες κλπ) , το οδήγησαν στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Φωτογραφία: Με τον πολυαγαπημένο φίλο και νυν Δημαρχο Θέρμου Αιτ/νίας.Με τον πολυαγαπημένο φίλο και νυν Δημαρχο Θέρμου Αιτ/νίας. — μαζί με Σπυρο Κωνστανταρα

Ο γυιος του
Παρ’ όλα αυτά και παρά τα 68 του χρόνια ο Γ. Τρομάρας, συνεχίζει να δραστηριοποιείται γύρω από τη μεγάλη του αγάπη που είναι η πάλη, έχοντας όμως σαν συνεχιστή το γιο του Κώστα ο οποίος έχει κι αυτός τα «γονίδια» του πατέρα του, όσον αφορά την υπερφυσική  δύναμη.
Δύναμη που όπως εξήγησε προέρχεται από το προπάππου του με το ίδιο ονοματεπώνυμο, ο οποίος ήταν συμπολεμιστή με τον Γιώργο Καραϊσκάκη.
Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο μετά και την άνοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και την αλλαγή των… συνηθειών των Ελλήνων, η πάλη άρχισε να χάνει διαρκώς έδαφος αφού όπως εξήγησε ο κ. Τρομάρας «βαλλόμαστε από τους πάντες έναντι του ποδοσφαίρου».
Σήμερα ο ίδιος είναι ο τελευταίος που έστω με τις παραστάσεις στα σχολεία βρίσκεται στην ενεργό δράση (σταμάτησε να παλεύει το 1996), ενώ 2-3 άλλοι παλιοί παλαιστές , βρίσκονται σακατεμένοι στο περιθώριο…
«Τον κλάδο το δικό μας που προσέφερε δόξα, μετάλλια και διάκριση και συγχρόνως πρόβαλλε τη σημαία σε πολλά μέρη του κόσμου, δεν τον έχει τιμήσει κανένας» δήλωσε με δικαιολογημένο παράπονο ο Γιώργος Τρομάρας ο οποίος  έχει ψυχή μικρού παιδιού.
Κώστας Αντωνόπουλος-http://www.protinews.gr/
                                                                                        ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΙΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου