Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


Το Δ . Σ. του Συλλόγου των απανταχού Χαλικιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» προσκαλεί τους Χαλικιώτες, τους φίλους του χωριού και τους κοντοχωριανούς, που κατοικούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π. μ. στην καφετέρια "ΚΕΟΜΑ" στο Βύρωνα, Μαγνησίας 100 και Καραολή Δημητρίου τηλ.: 210 7647800, Τέρμα τρόλεϊ, ΓΡΑΜΜΗ 11 και τέρμα Λεωφορείων, ΓΡΑΜΜΗ 203 από Ακαδημίας !!!

Στη συνάντηση αυτή θα μας δοθεί  ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων 

....Καλή αντάμωση !!!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι Χαλικιώτες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της "Αιτ/νίας" έκοψαν την πίτα




«Οι Χαλικιώτες συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Χαλικιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», στην ταβέρνα «Μπίκας» στην Κάτω Μυρτιά την Κυριακή 24/1/16 με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρός Κωνσταντάρας και ο Πρόεδρος του χωριού Χρήστος Γρομητσάρης. Ο Δήμαρχος αφού ευχήθηκε "καλή χρονιά" υποσχέθηκε ότι θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος γύρω από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος σε πλατεία.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου και εύχεται υγεία και προκοπή

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Χαλικιωτών προσκαλεί όλους τους Χαλικιώτες που κατοικούν στην περιοχή Αγρινίου, Παραβόλας, Θέρμου και στην ευρύτερη περιοχή της Αιτ/νίας, στην  Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στις 24 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στο Κέντρο αναψυχής «ΜΠΙΚΑΣ» στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΜΥΡΤΙΑ (ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ). 
Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων σας.

Άγιο είχε οδηγός που έπεσε με ΙΧ σε ρεματιά κοντά στο Λαμπίρι!

Τροχαίο ατύχημα έγινε προχθές το μεσημέρι κοντά στο Λαμπίρι στο δρόμο προς Προυσσό. Συγκεκριμένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο παρακείμενο ρέμα μέσα στο νερό και με κίνδυνο να πνιγεί ο οδηγός. Κυνηγοί που περνούσαν από το σημείο του ατυχήματος προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες επιδεικνύοντας ανθρωπιά και μετέφεραν τον τραυματία σε κοντινή περιοχή όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Επίσης κάλεσαν και την τροχαία. 
Φωτογραφία: Ρισβάς Θεοφάνης

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ

Στο Χαλίκι, στη Λαδικού και στη Δάφνη η χιονόπτωση ήταν σφοδρή. Όπως μας είπε μόνιμος κάτοικος του χωριού το χιόνι έφτασε στα 40 εκατοστά. Ο δρόμος Αγία Παρασκευή έως τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι προσπελάσιμος, αφού μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο. Ο δρόμος για Δρυμώνα θα ανοιχτεί σύντομα από μηχανήματα του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν αλυσίδες.