Η συλλογή μανιταριών (Μα(ν)ιτάρες όπως τις λέμε στην τοπική διάλεκτο) δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος ποια μανιτάρια είναι βρώσιμα καθώς το δάσος φιλοξενεί και είδη μανιταριών που είναι δηλητηριώδη. Τα βρώσιμα μανιτάρια που ευδοκιμούν αυτήν την εποχή στον τόπο μας είναι η Μορχέλα και Γυρομήτρα (Γλυφάκι). Αφού συλλεχθούν σε καλαθάκι για αποφυγή αλλοίωσης σχήματος, καθαρίζονται, πλένονται προσεκτικά και τηγανίζονται με φύλα μαγκίπας ή κρεμμυδιού ή ψιλοκομμένου κρεμμυδιού σε ελαιόλαδο.
Μορχέλα
Γυρομήτρα (Γλυφάκι)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου