Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ


ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ

                                                                           του Γιάννη Α. Ρισβά

ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ

Πρόκειται για το δρόμο Θέρμο – Δρυμώνας – Χαλίκι – Προυσός. Αυτός εκτόξευσε οικονομικά το Θέρμο τη δεκαετία 1960 – 1970, καθώς και τα τριγύρω χωριά μέχρι τον Προυσό.
Ποιος δε θυμάται, το σταμάτημα στου μπαρμπα – Χαράλαμπου (παλιό Δρυμώνα), για να απολαύσει, μέσα στη φύση, τη μεγαλοπρεπή ομορφιά του τοπίου και τους εξαιρετικούς μεζέδες; Ποιος δε σταμάταγε στου Κολοκοτρώνη, για κατίκι και αρνί στη σούβλα; Επίσης, υπήρχαν και πολλά μικρομάγαζα που πρόσφεραν στους περαστικούς τοπικά εδέσματα.
Τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος γνώρισε μια τεράστια εγκατάλειψη. Όμως, έχει ο καιρός γυρίσματα! Τα δυο τελευταία χρόνια ο δρόμος άρχισε να ξαναζωντανεύει, χάρις το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Έχουν γίνει εύστοχες παρεμβάσεις, που δίνει τη δυνατότητα μιας καλής διαδρομής. Αυτές οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν καθ’ ομολογία του Δημάρχου, ούτως ώστε η διαδρομή να βρει την αίγλη του παρελθόντος. Εδώ, δε θα πω ελπίζουμε.
Είναι βεβαιότατο ότι θα πραγματοποιηθούν τα υποσχόμενα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, να ξαναζωντανέψουν οικονομικά, εκτός του Θέρμου, ο Δρυμώνας, το ξενοδοχείο, το Χαλίκι, κ.ά.. Δρόμος καλός ίσον ανάπτυξη!

Ευχαριστώ πολύ!


Δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Θερμιώτικη Ηχώ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου