Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Όχι άλλα θύματα στο όνομα ενός υποτιθέμενου σπορ


ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ
Του Κώστα Φ. Μαραγιάννη, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου
Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στον κατάλογο των δεκάδων νεκρών που θρηνούμε κάθε χρόνο και συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού-κυρίως του αγριογούρουνου- από ανθρώπους που χωρίς καμιά αίσθηση του κινδύνου πυροβολούν αδιάκριτα ενάντια σε κάθε τι που κινείται μέσα στο δάσος, με οδυνηρές συνέπειες για ανθρώπους που σκοτώνονται χωρίς λόγο και στερείται η οικογένειά τους και η κοινωνία μας την παρουσία τους και την προσφορά τους.
Ο συμπαθής και αγαπητός σε όλους μας συμπολίτης μας Κώστας Προβίδας από την Τοπική Κοινότητα της Κοκκινόβρυσης, προστέθηκε, σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2018,στο μακάβριο κατάλογο των θυμάτων αυτού του παράλογου και βάρβαρου «σπορ» που λέγεται κυνήγι.
Κινδυνεύουμε να γίνουμε , πλέον, γραφικοί, καθημερινά, με το να επισημαίνουμε τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή από τη συνεχιζόμενη αυτή μάστιγα του ομαδικού κυνηγιού του αγριόχοιρου, αλλά κανένας, πλέον, δεν μας ακούει και η φωνή μας έχει μετατραπεί σε « φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Μια κοινωνία χωρίς προσανατολισμό, με μειωμένο το αίσθημα της ευθύνης και του κινδύνου, πορεύεται προς το άγνωστο με οδυνηρές συνέπειες για το μέλλον του τόπου μας. Όλοι μας φταίνε ή μάλλον φταίνε πάντα οι άλλοι και εμείς δεν έχουμε ευθύνη για αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας. Και σε αυτό το οδυνηρό περιστατικό θα κάνουμε όλοι και πάλι διαπιστώσεις και νουθεσίες για τους άλλους, θα το ξεχάσουμε και σε λίγες μέρες θα επαναληφθεί.
Όσοι προσπαθούν να πουν κάτι διαφορετικό από την επικρατούσα συνήθεια, αντιμετωπίζονται ως παράξενοι, γραφικοί και εκτός επικρατούντος κοινωνικού κλίματος και νοοτροπίας.
Πρόκειται για μια παρακμιακή κοινωνική κατάσταση που πρέπει όλους να μας προβληματίσει και να μας οδηγήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για να σταματήσουμε να θρηνούμε νέα θύματα, συνανθρώπους μας που χάνονται χωρίς λόγο. Γιατί πέρα από τις ατομικές ευθύνες αυτών που συμμετέχουν σε αυτές τις καταστάσεις , υπάρχουν και ευθύνες από τους συντεταγμένους φορείς της πολιτείας που επιτρέπουν και ανέχονται αυτή την κατάσταση. Γιατί βλέπουμε ότι εμείς οι ίδιοι, ανεχόμαστε , αδιαφορούμε ή επιχαίρουμε με τους πανηγυρισμούς θερμόαιμων κυνηγών που με τα θηράματά του περιφέρονται τους δρόμους του Θέρμου και γύρω από την πλατεία με σκοτωμένα αγριογούρουνα και άλλα θηράματα που το αίμα ρέει πάνω στις καρότσες των αυτοκινήτων και στους δρόμους που διέρχονται, μπροστά στα μάτια μικρών και ανήλικων παιδιών.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, γιατί θα θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα:
1. Να απαγορευτεί άμεσα με νόμο το ομαδικό κυνήγι οποιουδήποτε θηράματος και ειδικά του αγριογούρουνου στο οποίο έχουμε και τα περισσότερα θύματα.
2. Να γίνει πιο αυστηρός ό έλεγχος σχετικά με την παραχώρηση αδειών κυνηγίου και την κατοχή όπλων. Πώς γίνεται υπερήλικες 80 και 85 ετών να έχουν στην κατοχή τους καραμπίνες και να συμμετέχουν σε ομαδικά κυνήγια;
3. Ο Δήμος Θέρμου θα πρέπει να οργανώσει άμεσα μια ημερίδα ή μια ενημερωτική συνάντηση στην οποία να καλέσει όλους τους κυνηγούς, για να τους ενημερώσει και να τους επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των ομαδικών κυνηγιών.







ΠΗΓΗ: http://www.agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου