Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΙΚΙΟΥ


Στις 18 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Χαλικιωτών για τη συνεργασία  με τη νέα Δημοτική αρχή  προκειμένου να πραγματοποιηθούν κάποια έργα στο Χαλίκι, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Ρισβάς με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χρήστο Γρομιτσάρη επισκέφτηκαν  το νέο Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωσταντάρα,
Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα με εποικοδομητική συζήτηση. 
 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι: ο Σύλλογος Απανταχού Χαλικωτών  «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», ιδρύθηκε την δεκαετία του 1970 και παρουσιάζει μέχρι σήμερα πλούσιο πολιτιστικό έργο. Μέσα από τις δράσεις του ο Σύλλογος επιδιώκει την καλλιέργεια πνεύματος συλλογικότητας, την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, τη σύσφιξη των σχέσεων, τη διατήρηση της παράδοσης, την ανταλλαγή απόψεων και τη γνωριμία των νέων και φίλων με το Χαλίκι. Το Χαλίκι και το κάθε χωριό της ορεινής Τριχωνίδας,  των λιγοστών πλέον κατοίκων, δεν είναι απλώς μια κοινότητα, αλλά περισσότερο μια Ιδέα που σχετίζεται με τις ρίζες του κάθε ανθρώπου, το αίσθημα του ανήκειν και τις ανθρωπιστικές αξίες σε μια χαοτική και απρόσωπη εποχή.
Ο Σύλλογος Χαλικωτών έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη των πολιτισμικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, σας αιτείται την αρωγή για:
  1. Την κατασκευή πλατείας στο χωριό μας στο χώρο δίπλα από την αίθουσα του Συλλόγου.
  2.   Βελτίωση του εσωτερικού Δικτύου
  3.  Αξιοποίηση του κτηρίου  που στεγάζονταν το Δημοτικό Σχολείο
  4.  Ανάδειξη της παραδοσιακής τοξοτής πέτρινης γέφυρας
  5. Την Ασφαλτόστρωση του δρόμου Δρυμώνας-Χαλίκι (βλέπε υπόμνημα Συλλόγων ορεινών περιοχών)
  6.  Την αξιοποίηση των πηγών με την κατασκευή παραδοσιακών βρυσών.
  7. Τσιμεντόστρωση ράμπας για ομαλή πρόσβαση στον Ιερό Ναό προφήτη Ηλία Λαδικούς
  8.  Διάθεση υλικών για την ανάδειξη εικονίσματος στη θέση Λαδικού
  9.  Συντήρηση του δρόμου Χαλίκι-Αγία Παρασκευή
Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι μέσα από το θεσμικό του ρόλο θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω. Επίσης εξέφρασε τη στήριξη του προς το Σύλλογό μας. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από την θετικότατη αντιμετώπιση και αλληλοκατανόηση που υπήρξε.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας τόνισε την ανάγκη των συγκεκριμένων έργων προκειμένου το χωριό να γίνει φιλόξενο.
 Τέλος Παραδόθηκε το υπόμνημα στο Δήμαρχο.

Θεωρούμε ό,τι η εποικοδομητική συνεργασία του Συλλόγου μας με τον Δήμο Θέρμου είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Η συνάντηση με το δήμαρχο θα επαναληφθεί σύντομα. 

1 σχόλιο:

  1. Θανάσης Ντζούφρας
    18 Νοεμβρίου · Τροποποιήθηκε

    Θανάσης ΝτζούφραςΧαλίκι Θέρμου Ορεινής Τριχωνίδας·

    Δεν υπαρχουν περιθωρια αναβολων ! Ηρθε η ωρα να ξεκινησουμε καποια εργα αναδειξης της υπεροχης φυσικης ομορφιας του χωριου μας που απλοχερα δοθηκε απο τη φυση αλλα βαναυσα αδικηθηκε και υποβαθμιστηκε απο την πολιτεια ! Να ξαναζωντανεψουν τωρα τα χωρια μαςκαι να ξεκινησει εκει η πρωτογενης παραγωγη , για να φτασουμε συντομα στην επαρκεια πολλων προιοντων για τον τοπο μας και να σταματησει η εξαρτηση απο τους << ΕΞΩ >> ! Δηλαδη να μην κανουμε εισαγωγες για να φαμε ! Ο δημος Θερμου και προσωπικα ο δημαρχος μας πιστευω οτι θα πρωτοστατησει στην κατευθυνση αυτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή