Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ξεκινάει η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού της "Μεταμόρφωσης του Σωτήρος"

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


Η παραπάνω αγιογραφία είναι μέρος της μελέτης της αγιογράφησης


Αγαπητοί Χαλικιώτισσες/ες, φίλοι του χωριού μας,

   Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος τιμάται ιδιαιτέρως από όλους μας, γι΄ αυτό και η έκκλησή μας για ενίσχυση του ναού είχε ως αποτέλεσμα την επισκευή του και την ανάδειξή του ως ιερό μνημείο.

    Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή σας την προσπάθεια. Η ανέγερση, η επισκευή και ο συνεχής εξοπλισμός του Ναού οφείλεται στην πίστη, στην επιμονή, στη θέληση, στον ιδρώτα, στον οβολό από το υστέρημα των φτωχών και από το περίσσευμα των πλουσίων. 

    Το κάθε εκατοστό του ιερού αυτού κτίσματος, έχει τη δική του ιστορία. Μια προσευχή, ένα δάκρυ, έναν πόνο, ένα τάμα, μια υπόσχεση, μια απόφαση. Για αυτό οφείλουμε σεβασμό σε καθετί που συνεχίζει να υπάρχει μέσα ή έξω από τον ναό, σε καθετί που χρησιμοποιούμε, που διαχειριζόμαστε. 

    Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και όλοι οι κεκοιμημένοι ιερείς, παππούδες, προπαππούδες, γιαγιάδες και προγιαγιάδες, παλαιοί και νέοι ενορίτες, δωρητές, ευεργέτες, περαστικοί, προσκυνητές. Οφείλουμε, ως πιστοί χριστιανοί, να αφήσουμε παρακαταθήκη την εκκλησία μας.

      Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι θα ξεκινήσει η Αγιογράφηση του Ι. Ναού. Σας ευγνωμονούμε για τη μέχρι τώρα στήριξή σας (ηθική και οικονομική) και εκ των προτέρων ευχαριστούμε για οποιαδήποτε μελλοντική σας προσφορά.

    Η Αγιογράφηση θα περιλαμβάνει:

1. ολόσωμους Αγίους, καθώς και στηθάρια Αγίων με την ανάλογη διακόσμηση,

2. την πλατυτέρα στον χώρο του Ιερού Βήματος,

3. τον Παντοκράτορα,

4. τους ευαγγελιστές,

5. λοιπές αγιογραφίες

 

 Αγιογράφος είναι ο κ. Μαμάτσιος Γεώργιος, Θεολόγος, Αγιογράφος, Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής https://www.mamatsios.gr/.

   Ο ίδιος έχει αγιογραφήσει ιερούς ναούς σε πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού. Έχει πραγματοποιηθεί σχετική μελέτη για το πού πρέπει να τοποθετηθούν οι αγιογραφίες και οι παραστάσεις, σύμφωνα με την χωροταξία της Εκκλησίας.

Η τιμή για τους ολόσωμους αγίους – αγίες θα είναι 320 ευρώ.

Και για τις προτομές - στρογγυλά των αγίων θα είναι 200 ευρώ.

 

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μας βοηθήσει στην αγιογράφηση του Ναού και επιθυμεί να κάνει δωρεά κάποια παράσταση η κάποιον/α Άγιο/α που ευλαβείται, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους:

Περικλή Χ. Ντζούφρα:  6945158291

Αθανάσιο Κ. Ρισβά: 6972281885

Γεώργιο Χ. Ντζούφρα: 6977997056

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου