Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ξιφουλκεί για πρώην συνεργάτες του ο Θ.Πορφύρης

πορφυρησ

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί. “Υπήρχε και Βρούτος στο συνδυασμό μου” .
Eξαπολύει αιχμηρά βέλη ο δήμαρχος Θέρμου Θ.Πορφύρης κατά προσώπων που υπήρξαν μέχρι τώρα συνεργάτες του και πλέον συστρατεύτηκαν με τον Σπύρο Κωνσταντάρα. Η ανακοίνωση του βρίθει σκληρών χαρακτηρισμών και έχει ως εξής:
Ανακοίνωση –Απάντηση Δημάρχου Θέρμου Θεόδωρου Πορφύρη
O tempora! O moreς! Ω καιροί! Ω ήθη! Αιώνες τώρα οι ανθρώπινες κοινωνίες ταλανίζονται από παράδοξες ανθρώπινες συμπεριφορές. Δυστυχώς η ανθρώπινη φύση δεν τροποποιεί εύκολα το γενετικό της υλικό. Παρότι ο πολιτισμός και η τεχνολογία εκπλήσσουν και θα περίμενε κανείς άλλα ήθη και στην πολιτική εκεί οι μετασχηματισμοί γίνονται εν «μια νυκτί» αφού καταργούνται αρχές και πιστεύω, φιλίες, συνεργασίες, και οι ιδιοτελείς προκλήσεις ξυπνούν προδοσίες ακατανόητες.
Η λατινική αυτή φράση βρήκε πιστή εφαρμογή στα πολιτικά δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Θέρμου. Σύμβουλοι και συνεργάτες της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης» που πήραν μέρος στις διεργασίες για τη συγκρότηση συναινετικού ψηφοδελτίου και συμφώνησαν με την πρόταση Κασόλα όταν η ήρθε η ώρα ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους δεν τόλμησαν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με περισσή δειλία εγκατέλειψαν την παράταξή τους, ονομάζοντας την προδοτική τους φυγή, συναίνεση. Εξέλιπε το θάρρος να παραμείνουν στο χώρο που τους τίμησε και τους ανέδειξε τόσα χρόνια κι είναι εκείνοι που προσπαθούν να εμπλέξουν το όνομά μου για να δικαιολογήσουν τη λιποταξία τους. Εξάλλου δεν αλλάζει κανείς άλογα στη μέση του ποταμού.
Είναι αυτοί που συμμετείχαν ως φαίνεται στο σχέδιο πλεκτάνη ώστε ν’ αναρριχηθούν στα περιζήτητα αξιώματα για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Είναι αυτοί που άλλα συζητούσαμε μαζί και άλλα έκαναν, είναι αυτοί που απώλεσαντη λεβεντιά και τη ντομπροσύνη. Είναι αυτοί που ασύστολα διαδίδουν ότι ο Δήμαρχος ενεπλάκη σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις για να δρομολογήσει τις εξελίξεις.
Σας γνωρίζω, ότι ουδέποτε πήγα σε σπίτι ή γραφείο ή δέχθηκα στο δικό μου με σκοπό την οργάνωση υποχθόνιων σχεδίων και μάλιστα τη νύχτα διότι της νύχτας τα καμώματα όπως λέει ο λαός μας τα βλέπει η μέρα και γελά.
Οι σκοτεινές και πονηρές διαβουλεύσεις χρειάζονται και ανάλογους ανθρώπους που δεν αντέχουν το φως της μέρας για να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους.
Προσωπικά ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή να μην ασχοληθώ ξανά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έπραξα κάτι διαφορετικό. Φυσικά όλο αυτό το συνωμοτικό παρασκήνιο είχε του συντελεστές του.
Βέβαια για τους αυτομολήσαντες εάν ο συνδυασμός τους επικρατήσει, η Πηνελόπη προσφέρει τρείς θώκους, ( Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και δύο Αντιδήμαρχοι) οι μνηστήρες όμως γενίτσαροι είναι αυτοί που πλεονάζουν. Και φυσικά η δουλική υποταγή στον αρχηγό δε σημαίνει ότι έχει πάντα και ανταλλάγματα. Οψόμεθα.
Απεδείχθη τελικά ότι υπήρχε και Βρούτος στο συνδυασμό μου. ..Δοξάστε τον… Καιρός λοιπόν ν’ αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό των Θερμίων και να μην προσπαθούν να καλύψουν τα μεγάλα τους λάθη πίσω από το Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος Θέρμου
Θεόδωρος Πορφύρης

ΠΗΓΗ: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου