Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Θέρμο: Υποψήφιος ευρείας αποδοχής ο Κωνσταντάρας


unnamed
Συνδυασμός κοινής αποδοχής συγκροτείται στο Θέρμο στον οποίο συμμετέχουν σύμβουλοι και των δύο σημερινών παρατάξεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Για τη θέση του επικεφαλής ως πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής προτάθηκε ο Σπύρος Κωνσταντάρας ο οποίος και αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση. «Ξεπερνώντας, μέσω ενός υπερβατικού σχήματος, τις περισσότερες διαχωριστικές γραμμές, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις κομματικές τοποθετήσεις και τις τοπικές αντιπαραθέσεις, που ως πρότινος περιχαράκωναν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργούμε έναν πολυσυλλεκτικό και ακομμάτιστο συνδυασμό, προκειμένου να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη διεκδίκηση των στόχων για έναν Δήμο ισχυρό, ανεπτυγμένο ισόρροπα και με ανθρώπινο πρόσωπο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπό συγκρότηση συνδυασμού στον οποίο συστρατεύονται και οι κκ Κ. Μαραγιάννης και Γ.Κοντογιάννης που είχαν εκφράσει την πρόθεση να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Συγκροτείται λοιπόν μια κίνηση με μεγάλη δυναμική στο δήμο Θέρμου όπου αλλάζει πλήρως το σκηνικό ενώ εκτιμάται πως η πρωτοβούλια θα τύχει μεγάλης αποδοχής και διεύρυνσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
καθόδου ψηφοδελτίου ευρύτερης αποδοχής στο Δήμο Θέρμου
Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η οποία έχει πλήξει την κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως βασικό θεσμό που βρίσκεται κοντά στους πολίτες και η δυσκολία συγκρότησης ισχυρών σχημάτων για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στο Δήμο μας, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, λόγω της διαπιστωμένης πολυδιάσπασης των δυνάμεων, αποτέλεσαν τους παράγοντες εκείνους που επέβαλαν την αναζήτηση εναλλακτικής λύσης σε σχέση με τις έως τώρα επιχειρούμενες, σχετικά με τη συγκρότηση των εκλογικών συνδυασμών. 
Ο προβληματισμός που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κατάστασης αυτής, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οδήγησε πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους περισσότερους από τους  Προέδρους και Εκπροσώπους των  Τοπικών κοινοτήτων, που ανήκουν και στις δύο παρατάξεις που συμμετέχουν σ’ αυτό, στη διαμόρφωση της άποψης ότι η κοινή έκφραση στις δημοτικές εκλογές με την κάθοδο σε ψηφοδέλτιο ευρύτερης αποδοχής που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή αποτελεί αναγκαία λύση.
Ως επικεφαλής του συναινετικού αυτού εγχειρήματος και υποψήφιος Δήμαρχος προτάθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους και των δύο παρατάξεων, ο συμπολίτης μας Σπύρος Κωνσταντάρας, δικηγόρος και δημοτικός Σύμβουλος, που  με την 12ετή παρουσία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Θέρμου έχει δώσει δείγματα γραφής για διάθεση προσφοράς και συνεργασίας.
Η πρόταση αυτή, αφού έγινε αποδεκτή από το Σπύρο Κωνσταντάρα,απευθύνθηκε και σε όλους όσους είχαν εξαγγείλει δημόσια την πρόθεσή τους να ηγηθούν συνδυασμού και είχαν προχωρήσει, ως ένα μεγάλο βαθμό, στη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Μετά από σχετική διαβούλευση με τα μέλη και τους εν δυνάμει υποψηφίους των ομάδων τους, ανταποκρίθηκαν θετικά, ως αρχηγοί των συνδυασμών τους, ο κ. Γεώργιος Κοντογιάννης και ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγιάννης, αφού έλαβαν υπόψη τους τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών τους.
Ξεπερνώντας, μέσω ενός υπερβατικού σχήματος, τις περισσότερεςδιαχωριστικές γραμμές, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις κομματικές τοποθετήσεις και τις τοπικές αντιπαραθέσεις, που ως πρότινος περιχαράκωναν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργούμε έναν πολυσυλλεκτικό και ακομμάτιστο συνδυασμό, προκειμένου να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη διεκδίκηση των στόχων για έναν Δήμο ισχυρό, ανεπτυγμένο ισόρροπα και με ανθρώπινο πρόσωπο.
Πιστεύουμε πως η επιλογή αυτή αποτελεί απαίτηση των καιρών, αλλά και αναγκαιότητα για την τοπική κοινωνία, προκειμένου να διαμορφωθούν εξελίξεις συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών, και κυρίως των νέων, που θα συμβάλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην ανατροπή της άσχημης κατάστασης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Με τη δέσμευση απέναντι στους πολίτες του Δήμου μας ότι θα υπηρετήσουμε τον τόπο μας με ανιδιοτέλεια και ότι γνώμονας της πολιτικής μας θα είναι η χρηστή διοίκηση, η εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, η ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών και η ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σύνολο των περιοχών του Δήμου μας, θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες στη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου των υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Τοπικές Κοινότητες. Στη διαδικασία αυτή καλούμε τους πολίτες που έχουν διάθεση  ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά και διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία διοίκησης, αλλά και νέους που επιθυμούν να  δοκιμαστούν στο νέο στίβο της δράσης της αυτοδιοίκησης, να στελεχώσουν τον συνδυασμό και να τον στηρίξουν στη συνέχεια εκλογικά.
Στο νέο αυτό εγχείρημα, που ως κάτι πρωτόγνωρο επιχειρείται  στον τόπο που ανέδειξε το ιδεώδες της δημοκρατίας, σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές.
Θέρμο, 22  Απριλίου 2014
ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
.Κοντογιάννης Γεώργιος
.Μαραγιάννης Κων/νος
.Παπαιωάννου Γεώργιος
.Γλαβάς Κων/νος
.Παπαδημητρίου Νικόλαος
.Καλημέρη Ιωάννα
.Ντρέλλιας Φώτιος
.Γαλάνη Ευφροσύνη
.Μητρομάρας Ευθύμιος
.Κότσαλος Κων/νος
.Κωστακόπουλος Νικόλαος

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1. Ελευθεριάνος Γεώργιος Τ.Κ. Αβαρίκου
2. Μπέσσας Βασίλειος Τ.Κ.  Αγίας Σοφίας
3. Αναγνώστου Αθανάσιος  Τ.Κ.  Αμβρακιάς
4. Πετρόπουλος Γεώργιος Τ.Κ.  Ανάληψης
5. Σιαδήμας Ιωάννης  Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου
6. Καρβελάς Χρήστος Τ.Κ.  Δρυμώνα
7. Χασάπης Αχιλλέας  Τ.Κ.  Καλουδίου
8. Ραμαντάνης Ιωάννης Τ.Κ.  Κάτω Χρυσοβίτσας
9. Προβίδας Βλάσιος Τ.Κ.  Κοκκινόβρυσης
10. Παπασημάκης Δημήτριος Τ.Κ.  Κόνισκας
11. Ζάχος Ζαχαρίας Τ.Κ.  Παμφίου
12. Συρακούλας ιωάννης Τ.Κ.  Πετροχωρίου
13. Πυλαρινός Φώτιος  Τ.Κ.  Σιταραλώνων
14. Γρομητσάρης Χρήστος  Τ.Κ. Χαλικίου

ΠΗΓΗ: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου