Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αιχμηρός ο συνδυασμός του Θ.Κασόλα για την υποψηφιότητα Κωνσταντάρα


Ο Θ. Κασόλας
Ο Θ. Κασόλας
συνδυασμός «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ», επικεφαλής του οποίου είναι ο κ.Θ. Κασόλας, εξέδωσε ανακοίνωση για να σχολιάσει τις εξελίξεις και την  υποψηφιότητα του Σπύρου Κωνσταντάρα. Η ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα αιχμηρή και έχει ως εξής:
Ανακοίνωση – Απάντηση
του συνδυασμού
«ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»

            Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει ανελέητα τη χώρα μας έχει ενεργοποιήσει το «αλληλέγγυον» στις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι όμως εκείνη που συνέβαλε στη διάσπαση των πολιτικών δυνάμεων  που διεκδικούν την εξουσία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 και ιδιαίτερα στο Δήμο Θέρμου. Μια άλλη κρίση πληγώνει αυτόν τον τόπο. Κρίση αξιών, αρχών, εξουσίας, εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, συνέπειας, σταθερότητας, ανιδιοτέλειας και εντιμότητας. 
            Σχολιάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση για ψηφοδέλτιο ευρύτερης αποδοχής στο Δήμο Θέρμου, θέλουμε να κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για όσους έχουν ισχνή και επιλεκτική μνήμη. Κι απορούμε πώς βρίσκουν τη φωνή αφού έχουν χάσει τη μνήμη;
             Από τον Ιανουάριο του 2014 μέσα από εκτενείς συζητήσεις και δημόσιες δηλώσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων έγινε προσπάθεια να αναζητηθούν πρόσωπα που θα ηγηθούν ενός συναινετικού ψηφοδελτίου. Στη διαδικασία αυτή αποκλείστηκαν οι αρχηγοί των ήδη υπαρχόντων συνδυασμών( Θ. Πορφύρης και Σπ. Κωνσταντάρας) και οι Δημοτικοί σύμβουλοιγια την ανάδειξη νέων και άφθαρτων προσώπων που θα επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και θα χαράξουν νέους δρόμους. 
             Μετά την άρνηση αποδοχής ορισμένων προσώπων ως υποψηφίων Δημάρχων, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Πορφύρη πρότεινε τον Διπλ. Πολιτικό Μηχανικό κ. Θεόδωρο Κασόλα ως Υποψήφιο Δήμαρχο Θέρμου. Η πρόταση έγινε δεκτή και από τον κ. Σπύρο Κωνσταντάρα.
Στην από 8-2-2014 ανακοίνωση του συνδυασμού του γράφει επί λέξει: «Άραγε με ποιον τρόπο τορπιλίζει τη συναίνεση η αντιπολίτευση, όταν αποδέχεται την πρόταση που διατύπωσε ο Δήμαρχος για τον υποψήφιο κοινής αποδοχής;» και κατηγορεί το Δήμαρχο ότι δεν ενδιαφέρεται για τη συναίνεση αλλά προσπαθεί να βρει έναν άλλο τρόπο για να επιβάλλει την υποψηφιότητά του. Κι εδώ ακολουθεί τη θεωρία της ψυχολογίας, αποδίδοντας στους άλλους αυτά που σκέφτεται για τον εαυτό του.
            Αργότερα δε, συντάχθηκε και ειδικό πρωτόκολλο τιμής  στο οποίο ο  νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Πορφύρης δήλωσε ότι παραιτείται από υποψηφιότητα του να ηγηθεί συνδυασμού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, σε κάθε περίπτωση. 
  Και ο κ. Κωνσταντάρας  συμφώνησε πως   σε καμία περίπτωση δε θα ηγηθεί εκλογικού συνδυασμούΤελικά το πρωτόκολλο τιμής υπογράφεται μόνο από τον κ. Πορφύρη και όχι από τον κ. Κωνσταντάρα. Αποδείχθηκε έτσι  ότι ο νυν Δήμαρχος τήρησε το λόγο του ενώ ο κ. Κωνσταντάρας παρότι ισχυρίστηκε πολλές φορές και στο παρελθόν ότι δε θα είναι άλλη φορά υποψήφιος Δήμαρχος, επανήλθε  στο προσκήνιο μετά την αποχώρηση του Δημάρχου Θεόδωρου Πορφύρη. Τώρα βέβαια αποκαλύπτεται γιατί δεν υπέγραψε… Τώρα αποκαλύπτεται η ασυνέπεια λόγων και έργων που δεν είναι αρετές των μεγάλων πολιτικών ανδρών. Τέτοιες αίολες και μεταποιούμενες συμπεριφορές κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη εμπνέουν
            Μετά τις εξελίξεις αυτές κορυφαία στελέχη της «Ενωτικής Δημοτικής Πορείας» όπως ο κ. Γ. Κοντογιάννης και ο κ. Κ. Μαραγιάννης ανακοίνωσαν δημόσια την υποψηφιότητά τους για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές  με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και στα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε, κάλεσαν υποστηρικτές και συγκροτούσαν τα ψηφοδέλτιά τους.
Και ξαφνικά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου εξερράγη η βόμβα ότι ο κ. Κωνσταντάρας επανέρχεται ως υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές. Αυτή είναι η αποφλοιωμένη αλήθεια και όχι όπως παρουσιάστηκε στη χθεσινή ανακοίνωση η οποία κάνει λόγο για το δήθεν «συναινετικό εγχείρημα».
Ο κ. Κοντογιάννης επιστρέφει στην παράταξή του. Ο μέχρι χθες αντιμνημονιακός Μαραγιάννης συμπορεύεται με το πολιτευτή της Ν.Δ.  Το ερώτημα είναι αν το έκαναν για να αποφύγουν την καρδιακή προσβολή ή επειδή επιτυχώς εκτέλεσαν το ρόλο του Δούρειου ίππου για την επίτευξη των στόχων του πρώην και νυν αρχηγού τους; Όσο για τη στάση των άλλων συμβούλων, των λιποτακτών και των ομοίων τους, η υποστήριξη στον κ. Κωνσταντάρα είναι προσωπική τους επιλογή κι όχι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων, για ορισμένους δε, αντίθετη με τη γνώμη της πλειοψηφίας των συνεργατών τους απέναντι στους οποίους είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.
Αυτή είναι η αξιοπιστία τους; Έτσι σκέπτονται να πολιτεύονται στο Δήμο, με ανακολουθίες και καιροσκοπικές παλινδρομήσεις;
             Απευθυνόμενοι λοιπόν στους πολίτες του Δήμου Θέρμου, τους καλούμε να στηρίξουν δυναμικά το συνδυασμό μας,
«ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»
με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο Θέρμου Θεόδωρο Κασόλανα διαλύσουν τις μεθοδείες των δολοπλόκων και να τιμωρήσουν όλους αυτούς που ονόμασαν τη δολοπλοκία συναίνεση. 
Η δημοκρατία θέλει διαφάνεια και αξιοπιστία και ιδιαίτερα σ’ αυτόν τον τόπο που τη γέννησε.
Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού
 «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ» 



ΠΗΓΗ: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου